Nisse

Nissen er kendt fra  de nordiske folkefortællinger og eventyr. Han går i gråt tøj og bærer en rød, spids hue. Der findes både skovnisser, kirkenisser og gårdnisser. Han fungerer som beskytter, hvis man behandlede ham godt, men vækker man hans vrede, forlader han stedet og tager lykken med sig. Han er dog oftest blot en drillenisse, men for at formilde ham, må man sætte en skål risengrød med en stor smørklat til ham.

I middelalderen bliver nissen dæmoniseret fra kirkens side og beskrives som en af djævelens repræsentanter. Han finder dog tilbage som julenisse gennem kunsten og kulturen og får rolle som julemandens personlige hjælper i fremstilling af gaver og pakning af julemandens kane. Vi læser om ham i H. C. Andersens eventyr ”Rejsekammeraten” og ”Ole Lukøje” og glæder os ved synet af ham i Henry Heerups malerier og Storm P’s finurlige tegninger.

Da børnene var små, nød vi at sidde tæt sammen med dem og se årets Julekalender om Nissebanden, Pyrus og nu Tinka…

Så selvom Julens fejring ikke har noget med nisser at gøre, kan man jo godt invitere en lille nisse ind ved at strikke denne fine nissehue, som er let, men også så lun, at man sagtens kan holde hovedet varmt i december.

Nisse
Størrelse: Baby(Barn)Voksen
Længde: 40(47)54 cm
Hovedomfang: 40-45(45-50)50-55 cm
Huens omfang: 40(45)50 cm

Materialer
100(100)150g Isager Merilin fv 31S
Evt. en rest til kvast.

Vejledende rundpinde nr 2,5 og 3.
Strømpepinde nr 3

Blød bukseelastik i 2 cm bredde

Strikkefasthed
I mønster på p nr 3:
10 cm = 32m og 40p

 

 

 

DKK 45,00

Kategori:

Du kunne også være interesseret i...

HandelsbetingelserCookie og privatlivspolitikPersondatapolitik
Cvr: 42331058
Adresse: Bryggerivej 5, 7700 Thisted
info@behighknit.dk
Betalingskort: